Varmepumpe i sommerhuset

Varmepumpe i sommerhusDer er et utal af gode grunde til at investere i en varmepumpe, hvad enten der er tale om en luft til luft varmepumpe til temperaturregulering (kølende og varmende) eller en luft til vand varmepumpe til opvarmning af husets brugsvand, gulvvarme og generel opvarmning af husets rum. Foruden de åbenlyse økonomiske besparelser, der lynhurtigt kommer til syne i familiens budget, og den miljøvenlige proces bag varmepumperne selv, gør pumpernes små bekvemmeligheder, at de kan være en fordel for alle mennesker – lige fra den store børnefamilie med villa, Volvo og vovse til det pensionerede ægtepar. Det er nemlig upåklageligt nemt at betjene varmepumpen, der ikke stiller de store krav til husejeren selv. Man behøver ikke længere være VVS montør eller gør-det-selv-mand for at kunne bo i et dejligt, velopvarmet hus eller sommerhus – selv om vinteren.

Populært i sommerhuset

Typisk tager man i sommerhus for at slappe af og hvile sin krop efter en stressende hverdag på jobbet eller derhjemme med børn, og man vil derfor utvivlsomt have, at der skal være så få besværligheder som overhovedet muligt forbundet med når man skal i sommerhus. Ofte ligger ens sommer- eller fritidshus et godt stykke væk fra hvor man selv bor, så man virkelig føler, at man kommer væk fra dagligdagens travlhed.
Om sommeren er det rart bare at kunne låse sig ind og smække fødderne op på sofaen med en skål popcorn og en god film på dvd’en efter en lang køretur. Men om vinteren bliver den i forvejen lange køretur endnu mere langsommelig, når man ved, at den efterfølges af en times frysen, indpakket i gamle striksweatere i en råkold stue, og hvis det står rigtig slemt til, inkluderer den første time på ”afslappende ferie” også en frygtelig masse biksen og baksen med tilfrosne vandrør og opvarmning af varmvandstank. En enkelt weekend når herfor aldrig at blive rigtig afslappende og lækker, i hvert fald ikke om vinteren, hvor frost og kulde byder én velkommen hjem.

Tænd for varmen hjemmefra

Det er altså derfor til mange sommerhusejeres store trøst og glæde, at både luft til luft varmepumpen og luft til vand varmepumpen har et såkaldt GMS modul indbygget – altså en internetopkobling, der gør varmepumpen styrbar via eksempelvis ens mobiltelefon. Denne telekommunikative betjening af varmepumpen gør, at man aldrig mere skal hilse frost og kulde velkommen når man ankommer for at slappe af en weekend med eller uden børn, men rent faktisk kan se frem til at feriere – selv i den koldeste, mest bidende vinter.

Her styres varmepumpen derhjemmefra, hvor temperaturen kan styres og reguleres, og man slipper tilmed for at køre hundredvis af kilometer hver anden måned for at føre tilsyn med sit varmeanlæg. Varmepumpen oplyser selv når vejret udenfor skifter fra varmt til koldt, og regulerer herfor husets temperatur, som er forudindstillet til eksempelvis behagelige 21 grader. Dermed sparer man ikke blot en masse besvær i forbindelse med vedligeholdelse og tilsyn med varmeanlægget, men ens energiforbrug reduceres også betragteligt, da varmepumpen er designet til at bruge den optimale mængde energi i forhold til klimaet udenfor.

Det bedste af det hele er, at når man ankommer, er det til et lunt og dejligt hjem, der er lige til at tage i brug. Det at kunne opvarme sit sommerhus forud for ens ankomst med det drønsmarte og praktiske GSM PRO1-modul, der strækker sig over store dele af Norden, falder dermed også til fordel for sommer- eller fritidshusejere i Norge og Sverige. Mange danskere afholder sig fra at købe sommerhus nordpå, fordi der er for mange problemer tilknyttet til dette om vinteren, men det skal være slut, da man selvfølgelig også kan styre opvarmningen af sit hus på disse breddegrader.

Spar på energien

Også når vejret skifter tilbage til forår efter en lang vinter, sørger varmepumpen for selv at regulere varmen, så man ikke betaler for unødig varme. Det er altså nærmest et selvstyrende hjem, der frigør én fra diverse bekymringer. En mindre elregning, mere miljøvenlig opvarmning samt en gladere familie er altså direkte proportionelt med valget af en luft til luft eller luft til vand varmepumpe.

Hele kommunikationen mellem varmepumpen og dig foregår gennem SMS, og sker der en temperaturændring eller afbrydes strømmen, får du straks besked om dette i en sms-besked. Du kan altså sidde trygt sidde derhjemme i sofaen og regulere varmen i dit sommerhus alt efter ønske, eller blot vælge at modtage en statusrapport på varmen i dit hus. Denne banebrydende telekommunikation mellem dig og din varmepumpe åbner helt nye muligheder for en ekstra weekend eller bare en enkelt dag i dit, nu altid varme, sommerhus. Førhen behøvede man måske at investere i både en brændeovn, en billig varmepumpe samt supplerende elvarme for at kunne holde huset varmt og tørt om vinteren, men nye tider, samler altså varmen et sted, sænker dit energiforbrug og gør dig til en gladere og varmere husejer, hvad enten du får en varmepumpe installeret i dit sommerhus eller bare i dit almindelige hus.