Personlig træning er i vækst

Privat Fitness trænerDer er efterspørgsel på personlige trænere som aldrig før. En del af årsagen er højst sandsynligt, at der i hele vores vestlige forbrugs- og skønhedskultur fokuseres utrolig meget på, hvordan vi ser ud, om vi er slanke eller overvægtige, om vi er veltrænede eller trænger til at komme i gang med at bevæge os. Dette fokus på kroppen kan let tage overhånd og virke overfladisk. Men på den anden side florerer livsstilssygdommene også som aldrig før. Mange af os har meget stillesiddende arbejde og kører i bil til og fra arbejde. Derfor er der brug for kvalificerede personlige trænere, der kan motivere os til at komme i gang med at passe på os selv og vores krop. I denne tekst uddyber vi, hvorfor det er en god ide med en personlig træner.

Træning øger velværet

En personlig træner er altså ikke kun for dem, der fokuserer på skønhed og overflade, men for alle os, som vil gøre en aktiv indsats for at øge både vores mentale og fysiske velvære i dagligdagen. Man ved for eksempel at træning med en høj intensitet øger dopamin i kroppen. Dopamin er et lykkestof, som får dig til at føle dig glad og veltilpas. Det må da siges at være to fluer med et smæk – både en sund krop og et veltilpas sind.

Hvorfor skal man have en personlig træner?

Der er flere gode grunde til at vælge en personlig træner. For det første kan du få en kyndig vejledning i, hvordan du skal træne, så det er bedst for din krop. Du lærer dermed en masse om et område, du måske slet ikke kender til. Det vil hjælpe dig med at bevare lysten til træning, at træneren kender til forskellige typer af træningsformer og kan lære dig disse. På den måde bliver træningen til en lærerig og sjov oplevelse frem for en triviel og kedelig. Den personlige træner vil også kunne motivere dig, så du lige giver dig lidt mere og på den måde når det træningsmål, du har sat dig og kan komme videre mod det næste.

Du kan vælge i dit lokale fitnesscenter, eller gå efter de mere dedikerede træningscentre kun for personlig træning f.eks. FortiusFitness.dk

Træningsteknikken er vigtig

Der er ligeledes en stor tryghed forbundet med hele tiden at have en, der ser om man træner på den rigtige måde. Hvis ens teknik er forkert, kan det medføre skader, der kan tage lang tid at komme over. Ved at have en personlig træner, der følger dig hele tiden opfanges eventuelle fejl hurtigt og lange perioder med skader undgås. Samtidigt dokumenteres din udvikling og dine resultater hele tiden med objektive og professionelle øjne. Det er en gave på tidspunkter, hvor man selv synes, det er et surt slid, at den personlige træner kan opmuntre dig med, at du faktisk bliver bedre hele tiden.

Altid opdateret viden

Hvis du finder en dygtig personlig træner, vil de konstant være opmærksom på den nye viden, der kommer på området og være opdateret rent fagligt gennem kurser og uddannelse. Indenfor træningsverdenen hersker der mange myter, og fejlinformation er i omløb. Har du en dygtig velinformeret træner, vil du undgå at blive misledt af myter og kan få den nyeste viden med hensyn til både træning og kost. På den måde skal du ikke selv koncentrere dig om at holde styr på, hvad der er rigtigt eller forkert, men kan bruge al din energi på at træne.

Forbered dig

Når du skal vælge en personlig træner skal du naturligvis være klar over, hvad du gerne vil opnå. Vil du opnå vægttab, opbygning af dine muskler eller større bevægelighed eller andet? Du skal prøve at stille dig selv et realistisk mål, som du dernæst kan justere sammen med den træner, du vælger.