Hjælp på vej til dem uden mobildækning

MobildækningI Danmark er vi godt dækket ind med 3G og lynhurtig 4G over næsten hele landet. Men der er desværre stadigvæk mange mindre områder, hvor selv mobiltale er en udfordring, der kræver løb til nærmeste bakketop når mobilen ringer.

Politisk hjælp

På politisk plan, er der allerede gået langt for at tvinge mobilselskaberne til at dække ”hullerne” i Danmark og senest ved sidste 4G licensudbud var der da også særlige krav om forbedret dækning i udvalgte områder.

Her var TDC den store indkøber, men udsigterne for opsætningen af nye master er langt ude i fremtiden og løser kun en lille del af det samlede problem.

Nyt website hjælper til

Behovet for viden på området og hjælp til at gennemskue mobiludbydernes dækning er blevet taget op af en ny portal på området.

Mobil-daekning.dk er navnet blevet og her er der gjort ekstra meget ud af at forklare, hvordan mobiludbydernes master dækker rundt i landet og hvordan man som mobilkunde nemmest tjekker dækningen i sit lokalområde.

På sitet er der flere forskellige typer guides, der hjælpe med at finde årsagen til dårlig dækning i boligen, hvor der bl.a. er en oversigt over de mobilmodeller, der har dårlige antenner.

Ny danskudviklet boks til de svært ramte

Et danskudviklet projekt er kommet mobilselskaberne i forkøbet ved at udvikle en ny type mobilsignal forstærker, der er helt unik, da den er lovlig.

Her benyttes en anderledes teknologi end i de ulovlige 3G forstærkere, der med en kraftig 3G antenne opfanger signalet, forstærker det og sender det ud i boligen med et WiFi signal – helt som med internet.

Boksen kræver indsættelse af et simkort og en APP på de mobiler, der skal ringe og modtage opkald.

Det betyder desværre, at løsningen kræver et ekstra nummer og abonnement, men brugerne vender sig hurtigt til det og den forbedrede dækning overskygger langt det upraktiske i hverdagen.