Firmamassage vinder frem i DK

FirmamassageI en hektisk arbejdsdag, hvor der skal produceres effektivt og leveres til tiden, er stress en udbredt udfordring, der bør tages seriøst og imødeses før det bliver en dyr fornøjelse og ikke mindst et helbredsproblem for den enkelte ansatte.

Vi er i norden blevet rigtigt gode til, at håndterer stress og tage affære i opløbet, så vi holder os på den sunde side, hvor vi ikke bliver syge.

Teambuilding, grønne kontorområder, afstresnings øer og mange forskellige værktøjer har allerede fået en vigtig plads på de danske arbejdspladser, men noget nyt er en mere direkte fokus på medarbejdernes fysiske sundhed, hvor frugtordninger, fitnesscentre og massage er kommet på bordet og det er det flere årsager til.

Uoplagte og ineffektive medarbejdere

Hele 65 procent af de medarbejdere, der sidder på kontor, eller har andet stillesiddende arbejde foran en computerskærm, lider at smerter forårsaget af deres arbejde. Når man har smerter, er det svært at koncentrere sig om sit arbejde, man bliver hurtigt træt, laver flere fejl og arbejder derfor ikke særlig effektivt. Man har heller ikke det overskud til at engagere sig og deltage aktivt i samarbejder, arbejdsgrupper og lignende. Man er med andre ord ikke den medarbejder, man kunne være og får ikke det fra hånden, som man kunne få, hvis man var smertefri.

Effektiv medarbejderpleje

En massør eller fysioterapeut kan gøre mirakler for en medarbejder, der har ondt. Når først ens muskler er spændte, er det meget svært selv at løsne op. Især når man dag efter dag sidder på den samme måde og måske ikke ved, hvad man skal gøre anderledes for at afhjælpe smerterne. Gennem massage kan muskler, myoser og spænderinger i det hele taget løsnes og derefter forbygges med de efterfølgende behandlinger. Når man jævnligt har adgang til en massage fra en dygtig fagperson, vil man hurtigt komme tilbage til en tilstand uden smerter og træthed. Massager er ganske enkelt en effektiv måde at få en ellers effektiv medarbejder tilbage, som måske gennem længere tid har døjet med gener på grund af arbejdsstilling, forkert brug af kroppen mm.

Vær med på trenden – det betaler sig!

Der er ikke noget at sige til, at det er blevet rigtig populært – nærmest en god trend – at sørge for at ens medarbejdere får tilbudt at få massage. Det kan trækkes fra som alle en virksomheds andre driftsomkostninger og set i det større perspektiv, er det en rigtig god og langsigtet investering i de medarbejdere, som virksomheden er afhængige af for at skabe vækst og overskud.

Den helt nye dille er, at give medarbejderne en massage julegave via et gavekort eller en event, hvor f.eks. 3 massører møder op med nissehuer på og giver massage midt i arbejdstiden.
Et wellness ophold for to voksne, er også blevet en populær julegave, men her skal vi bemærke at SKAT gerne ser en hel del af så store gave indberettet som indkomst.