Alt om håndværkertøj

Håndværkerens arbejdsuniform er designet til at gøre hverdagen lettere for de forskellige erhverv. Der er kommet en ny generation af arbejdstøj, der lever op til nutidens krav og trends med spændende egenskaber. Læs mere her.

arbejdstøjHvad er håndværkertøj?

Det der gør arbejdstøj til håndværkertøj, er en kombination af design og funktionalitet, der har respekt for håndværket. Masser af opbevaringsplads i form af hængelommer og værktøjsstropper og en utrolig holdbarhed, er nogle af de egenskaber, der karakteriserer håndværkertøj.

Hvilken farve går håndværkere i?

I gamle dage var malerens arbejdstøj hvidt, tømreren klædt i khaki og elektrikeren i blåt. Men tiderne har skiftet og moderne håndværkertøj kommer nu i en bredere farvepalette. Det er heller ikke længere fagspecifikt, hvilken farve håndværkere går i – det er op til firmaerne selv.

Mange arbejdstøjmærker har ladet sig inspirere af modemærkerne og følger tidens trends i forhold til pasform, farver og udtryk. Derfor kan du nu også få håndværkertøj i bl.a. rød, grøn, sort og grå – eller et sporty mix af farver – fra mærker som Mascot, F. Engel, Snickers, Kansas og Blåklæder.

Virksomhederne er blevet modigere i forhold til farvevalg og sammensætning af håndværkernes arbejdsuniformer. Farvevalget handler ikke længere om jonfunktion, men om smag og præference, hvorfor der stilles høje krav til designet.

Klik her for at se smart arbejdstøj til alle brancher

Hvilke egenskaber har håndværkertøj?

Kravene til håndværkertøjs primære funktion har dog ikke ændret sig. Det forventes stadig, at arbejdstøj til murer, malere, snedkere, taglæggere mfl. er slidstærkt, åndbart og i nogle tilfælde vandafvisende. Men arbejdstøj har fået en sporty overhaling igennem de seneste år.

Stretch er en af de nyere tilføjelser til håndværkertøj, som gør det lettere at udfører de daglige opgaver. Du kan få arbejdsbukser, trøjer, t-shirts og jakker, der er udarbejdet i stretch materialer, med stretchpaneler eller stretch forstærkninger på f.eks. knæ og baglår.

Stretchy arbejdstøj er designet til at følge dine bevægelser, så du ikke bliver hæmmet i dine arbejdspositioner. Arbejde på knæ eller hug har aldrig været nemmere! Håndværkertøj med stretch er let og går ikke på kompromis med en høj slidstyrke.

De forskellige typer arbejdstøj til håndværkere

Som håndværker kan du vælge at bruge overalls, bukser, knickers eller shorts efter sæson og præference. Håndværkerbukser har rummelige lommer, hængelommer og værktøjsstropper, så du kan have værktøj og tilbehør med på farten. Du kan sammensætte dine arbejdsbukser med lige præcis den overdel, du vil.

Arbejdstøjmærkerne byder på lækre t-shirts, hættetrøjer, sweatshirts og mange andre trøjer, som du kender fra dit fritidstøj. Før i tiden skulle arbejdsjakken altid matche bukserne i designet. Men nu om dagen du vælge imellem mange typer, herunder: Softshell, skaljakker, pilotjakker, vinterjakke, fleecejakker og mange andre.

Sådan vælger du arbejdstøj

Håndværkertøj har gennemgået en fornyelse igennem årene. Nu om dage sammensættes arbejdstøjet efter virksomhedens og håndværkerens stil og præference – og der er endnu mere fokus på design og komfort end nogensinde.

Mange virksomheder får trykt eller broderet deres logo på arbejdsuniformen, så der skabes en rød tråd i håndværkernes arbejdstøj. På den måde kan medarbejderne sagtens bære forskellige uniformer og stadig repræsentere virksomheden.

Klik her og læs mere om logotryk på firmatøj